Siirry sisältöön

Täyttöohje vaihe vaiheelta

Asiakirjan luominen on tehty mahdollisimman helpoksi. Mikäli tarvitset vaihe-vaiheelta -ohjetta, tässä on käyty läpi jokainen tapahtuma, mitä asiakirjan luomisessa ja tallentamisessa tapahtuu.

1. SÄHKÖPOSTIOSOITE OIKEIN

Ensin vahvistetaan oikea sähköpostiosoitteesi. Lomake lähettää sähköpostin sinulle. Tämän vahvistussähköpostissasi oleva [Vahvista] -painike vie sinut lomakkeen alkuun.
Huom. Mikäli et saa tätä postia minuuttien kuluessa, on mahdollista, että kirjoittamassasi osoitteessa on jokin kirjoitusvirhe.

2. LOMAKKEEN TÄYTTÄMINEN

Seuraavaksi sinulta kysytään toiveita siitä, kenen haluat ensisijaisesti hoitavan järjestelyjä ja kaikki hautaukseen liittyvät toiveesi.

Yleisimmät toiveet koskevat hautapaikkaa, hautaustapaa sekä muistotilaisuuteen liittyviä asioita. Myös tuhkaukseen liittyvät asiat. Samoin kuolinilmoitukseen liittyvät asiat. Toiveissa voit mainita mm. missä säilytät mahdollista ilmoitusluonnosta, seremoniaohjelmaa tai muuta dokumenttia.

3. HAUTAUSTOIMISTOLLE TIETO

Kun lomake on täytetty, voit halutessasi lähettää toivomallesi hautaustoimistolle sähköpostiosoitteesi, jolloin myös heille jää tieto, että olet tehnyt asiakirjan. Itse asiakirjan sisältöä ei lähetetä hautaustoimistolle tietoturvasi vuoksi.

Jos myöhemmin päätät lähettää koko asiakirjan, sovi siitä hautaustoimiston kanssa.

4. TURVALLINEN VERKKOMAKSU

Seuraavaksi lomakkeen [Siirry maksamaan] -painike vie sinut tavanomaisen verkkokauppamaksamisen kautta allekirjoitusvaiheeseen.

5. VISMA ALLEKIRJOITUSKUTSU

Saat sähköpostiin Visma Signin lähettämän allekirjoituskutsun. Kutsu sisältää salasanan, jonka voit kopioida ja sen jälkeen [Siirry allekirjoittamaan] -painike avaa asiakirjan Visma Sign -näkymään.

6. VALITSE TUNNISTAUTUMISTAPA

Tässä on [Siirry tunnistautumaan] -painike, jossa pääset valitsemaan tunnistustavan. Tässä kohdassa voit klikata esimerkiksi oman verkkopankkisi logoa. Sen jälkeen kun Tunnistaudu -vaihe on toteutunut onnistuneesti, voit allekirjoittaa asiakirjan sähköisesti, painamalla [Allekirjoita asiakirja] -painiketta.

VALMIS ASIAKIRJA

Tässä vaiheessa voit vielä esikatsella allekirjoitettua asiakirjaa ja tallentaa sen myös omalle koneellesi.

Tästä voit halutessasi myös siirtyä Visma Sign -tiliin, jossa asiakirjaa säilytetään Visma Sign -palveluehtojen mukaisesti.

Mikäli haluat rekisteröityä Visma Sign -tilille, rekisteröityminen tulee tehdä samalla sähköpostiosoitteella, millä asiakirjan on allekirjoittanut, jotta se näkyy omalla Visma Sign -tilillä.

Visma Sign tallennusohje täällä.

MISSÄ SÄILYTÄT

Hautaustahto-asiakirja kannattaa tallentaa omalle koneelle tai lisäksi Visma Sign -arkistoon. Halutessasi voit lähettää tiedoston myös luotetun henkilön sähköpostiin. Paperiversioksi tulostettu asiakirja on hyvä säilyttää paikassa, josta omainen tai luotettu sen helposti löytävät.

Hautaustahtoa ei pidä säilyttää paperiversiona pankin tallelokerossa, koska se avataan usein vasta hautauksen jälkeen.

Viimeinen voimassa oleva asiakirja on se, joka löytyy omalta koneeltasi, Visma Sign -palvelusta tai paperille tulostettuna. Voit siis muuttaa Hautaustahtoa koska tahansa, poistamalla vanhat versiot ja tekemällä uuden.